slide show

Sök i bloggen

Naken tårta med citronbottnar och marängsmörkräm

22 April, 2014 - 11:48 / Tårtor


Jag har haft en fantastiskt påsk med strålande sol, familjepromenader och en hel del mat har det blivit. Nu är det dags för att ta tag i verkligheten igen och återgå till vardagen.
 
Jag har sett nakna tårtor lite varstans på olika bloggar dvs tårtan är inte täckt med sockerpasta eller marsipan.  Du kan dekorera med blommor, bär eller något annat bakverk som du önskar.
 
Jag har använt Icas recept på bottnarna fast jag tillsatte lite citronskal för en mer frisk känsla. Den blir både lätt, luftig och lagom söt.
 
Mellan varje lager klickade jag på en ljuvlig marängsmörkräm. Den är en lite mer avancerad än en vanlig smörkräm, men det är så värt det! Den smakar lite som glass och den är helt fantastisk i konsistensen. Jag valde att smaksätta med vit choklad men det blir minst lika gott med mosade jordgubbar eller hallon.
 
Det man måste tänka på när man gör marängsmörkräm är att smöret man tillsätter måste vara riktigt rumstemperat. Du kan köra smöret i några sekunder i micron så det blir riktigt mjukt.
 
 
 
CITRON TÅRTBOTTEN
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulcer
Rivet skal från 1 citron

VIT CHOKLAD MARÄNGSMÖRKRÄM
 
4 äggvitor
3 dl socker
Saft från 1 citron
350 g mjukt smör
50 g vit choklad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 20cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
 
Ställ in tårtbotten i frysen i någon timme. Skär sedan tårtbotten i tre olika delar.
 
Marängsmörkrämen
 
Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en bunke. Vispa marängen hårt över kokande vattenbad tills den uppnår 65 grader. Sockerkristallerna ska ha smält. Tag av från värmen och vispa med elvisp/hushållsassistent på hög hastighet tills den har svalnat. Min maräng tog 10 minuter att svalna.
Klicka i smöret lite i taget under långsam omrörning. Det sista du gör är att smälta den vita chokladen och rör sedan i marängsmörkrämen med långa drag.
 
Klicka i marängsmörkrämen mellan varje lager i din tårta. Spackla lite runt tårtan med. Dekorera med blommor eller något annat fint.
 
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
 

Inlägget har 0 kommentarer

Kladdkaka smak av passionfrukt

15 April, 2014 - 15:36 / Efterrätter

 
Passionsfrukt är en av mina favoritsmaker. Kladdkaka förknippar nog de flesta främst med choklad, men här är det istället passionsfrukter som får spela huvudrollen.
Kladdkaka är ju alltid väldigt enkelt att röra ihop och den här varianten är inget undantag. Resultatet är en sötsyrlig dröm som gör sig bäst efter att ha vilat i kylen över natten.
 
Det är godast med färska passionsfrukter i kakan men om man är busig så kan man fuska till det och använda färdigköpt passionsfruktsjuice.
 
 
PASSIONSFRUKTS KLADDKAKA
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl saft från passionsfrukterna (ca 6 st passionsfrukter)
skal från en liten citron
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna. Tvätta av citronen och riv det yttersta skalet. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och citronskal.

Tillsätt smör och mjöl. Gröpa ur passionsfrukterna och sila bort kärnorna och behåll saften eller använd färdigköpt passionsjuice. Det ska bli 1 dl passionsfruktssaft. Rör om.
 Grädda mitt i ugnen i ca 30-45 minuter. Den ska vara kladdig i mitten. Servera med grädde och jordgubbar.
 
 

Inlägget har 6 kommentarer

Chocolate chip cookies

11 April, 2014 - 11:02 / Kakor

 
 
 
Chocolate chip cookies.
Dessa ljuva underbara kakor.
De får en konsistens som är lite segare på mitten och något knaprigare i kanterna. Det var kärlek vid första tuggan.
 
Jag tar ut mina kakor efter 12 minuter, då blir de lagom sega och smakar både choklad och lite knäckig kola. När kakorna är färdiggräddade, ta ut dem och låt dem ligga kvar på plåten någon minut, de är nämligen mjuka när de kommer ur ugnen. Lyft över kakorna med en stekspade till ett galler och låt dem vila en stund.
 
Chocolate chip cookies är en amerikansk kaka och dem blir ganska stora efter gräddningen. Det gör ju ingenting, absolut ingenting.
 
 
 Receptet kommer ifrån en bok som heter The Williams-sonoma baking. Men jag gjorde om receptet en aning och försvenskade det lite.
 
Nu kan fredagsmyset börja!
 
CHOCOLATE CHIP COOKIES
(ca. 20 kakor)
 
200 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
125 g rumstemperat smör
125 g socker
105 g farinsocker eller ljust muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker eller vaniljarom
185 g mörkt choklad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Värm ugnen på 175 grader. 
Sikta mjölet, bakpulver,salt och bikarbonat.
Vispa upp smöret 1 min på hög hastighet. Tillsätt socker och ljust socker vispa lite till. Tillsätt ägget och vaniljen och sänk hastigheten.
Rör i de torra ingredinserna. Rör till sist i hackad choklad.
 Forma bollar och grädda 12 minuter. När de är gyllenbruna på sidorna är de klara. Ta ut dem och låt dem vila

Inlägget har 1 kommentarer

Brownie i ett äggskal

09 April, 2014 - 16:20 / Efterrätter

 
 
Jag älskar bara påsken, det är en av dem finaste helgerna enligt mig. 
Jag känner mig så lycklig i själen av vårsolen och alla härliga färger. Igår kom påskriset fram hemma hos oss, visst är det tidigt men påsken är ju kort hihi.
 Vi är rätt traditionella av oss, det är ingen påsk utan ägghalvor, gravad lax och mormors ljuvliga fiskgratäng.
 
Jag älskar traditioner men samtidigt är det skönt att föra in lite nya smaker och idéer. Ett tips är att baka din browniekaka i ett äggskal. Visst, det är ganska coolt att man kan baka något inuti ett äggskal - du kommer definitivt att få poäng för presentationen.
Tänk dig dina gästers reaktion när de öppnar ägget så är där en ljuvlig brownie istället för ett hårdkokt ägg.
 
Jag använde mig av browniesmet men det funkar även med kladdkaka, muffinssmet eller cheesecakefyllning.
 
 Så här gör du när du ska tömma dina ägg.
 
Ta fram en vinöppnare och gör ett hål försiktigt uppe på ägget. Häll ut äggblandningen. Lägg skalet i ett saltbad dvs. 1 liter vatten med 100 gram salt. Rengör ägget grundligt. Låt det vara där i 1 timme.
 
Skölj ur.
Droppa i lite olja i äggskalen och skaka så oljan fördelar sig över hela äggskalet. (så inte smeten fastnar sen)
Spritsa i browniesmet i äggskalet och fyll nästan hela vägen upp.
 
 
BROWNIE
(ca 10 st ägg)
 
100 g smör
50 g mörkt choklad
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och chokladen tillsammans.
Knäck i äggen i en bunke. Låt smöret svalna och häll sedan i äggblandningen och rör om.
Rör ihop de torra ingredinserna och vänd ner i äggblandningen.
Sätt äggen i en äggkopp. 
Ta fram en spritspåse och spritsa i det öppna hålet på äggskalet. Fyll smet nästan hela vägen upp.
 
Grädda i ugnen i ca. 15 min i 175 grader. Äggen kan vara kvar i äggkoppen. Om du inte har tillräckligt många äggkoppar så kan du forma en gjutad form och lägga i en muffinsform.
Det kommer allt välla ut smet under gräddningen. Men när det har svalnat så ta väck smeten med en kniv eller med händerna. Jag tog en bit blött papper och knuggade bort de sista fläckarna. Men var försiktig så skalet inte går i sönder.
 
Servera i en äggkopp.
 

Inlägget har 23 kommentarer

Kladdig kladdkaka med chokladbollsfyllning

04 April, 2014 - 19:34 / Efterrätter

 
 
Kladdkaka är allvarliga saker, det gäller att få den helt perfekt kladdig, seg och chokladig. När jag gör kladdkaka sitter jag alltid vid ugnen för att kolla kakan under gräddningen. 
 
Man vill ju inte ha en torr och kompakt kaka utan sådär saftig och len.
Jag tar ut min kladdkaka en aning tidigare ur ugen och tar in den direkt i frysen och låter den vara där minst en timme, då blir den alldeles perfekt. Hemligheten att få till en riktig bra kladdkaka är ett bra kakao, tillsätta lite salt för att förhöja smakerna och en aning tålamod.
 
Jag tog på ett lager chokladbollsfyllning på kladdkakan och resultatet blev supergott men väldigt mäktigt. Så det räcker med en liten bit för jag ska vara nöjd. Jag åt inte två lager kladdkaka för det hade blivit too much så vid servering tog jag bort första lagret.  
 
 
KLADDKAKA
 
200 g smör
4 ägg
3 dl mjöl
en nypa salt
5 dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
 
CHOKLADBOLLSFYLLNING
  
200 g smör
2 dl socker
6 dl mixade havregryn
0,5 dl kakao
50 g ljust choklad
4 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kaffe
 
+ 3 dl kokos eller pärlsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ställ in i frysen direkt och låt den vara där minst 1 timme.
 
Chokladbollsfyllning
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, kaffe, smält choklad och mixade havregryn. Lägg ett lager på kladdkakan. Garnera med kokos eller pärlsocker.
 
 
 
 

Inlägget har 6 kommentarer

No bake blueberrry cheesecake with white chocolate

03 April, 2014 - 10:29 / Cheesecake

 
 
 
Underbara april är här, den underbara och ultimata vårmånaden. Vitsippor kommer fram i skogarna, man kan ta en kopp kaffe ute på terrassen utan att frysa och ta en härlig promenad i vårsolen. Jag bara älskar våren, jag blir så glad i min kropp när man ser att blommorna har kommit upp i min trädgård. 
Jag älskar att vakna av solstrålar som letar sig in genom persiennerna.
 
Vad jag längtar efter svenska bär, men så länge får jag nöja mig med utländska bär så länge. Kanske göra en god smoothie eller dekorera färska bär på din cheesecake?
 
En knaprig digistivebotten med en blåbärscheesecake och en vit chokladtryffel på toppen. Jag har dekorerat med jordgubbar, blåbär, blommor och vinbär. Jag älskar färgerna tillsammans, jag blir så glad att se min cheesecake med rött, lila, grönt och vitt.
 
Jag valde att sila bort kärnorna för att få en jämn cheesecake men vill man ha hela bär går det precis lika bra.
Jag använde mig av en 20 cm form, vill ni använda en större form så går det bra men dubbla vit choklad tryffeln då bara.
 
BOTTEN
12 stycken digistivekex
75 g smält smör
 
BLÅBÄRSFYLLNING
300 g philiadelphiaost
2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär med 2 msk socker
 
VIT CHOKLADTRYFFEL
 
0,5 dl grädde
15 g smör
150 g vit choklad
1 tsk rivet skal från lime
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och krossa digestivekexen. Blanda och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter.
Häll blåbär och ev. 2 msk socker en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite. Sila bort bären så du har bara saft. Låt svalna. Vispa grädden väldigt lätt, rör i philadelphiaost, vaniljsocker och socker. Rör sist i blåbärssaften och rör om.
Häll smeten i formen. Låt stå i frys minst 2 timmar.
 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Rör sist i limeskal. Låt svalna helt innan du häller på tryffeln på din cheesecake.
 
Låt stå minst 2 timmar till i frysen.
Dekorera med bär, blommor eller något annat smarrigt.
 
 
 

Inlägget har 8 kommentarer

En enkel sockerkaka

31 Mars, 2014 - 12:33 / Efterrätter

 
 
Ibland är en enkel sockerkaka godare än alla prinsesstårtor och de gräddiga bakelserna. Det enkla kan vara det godaste.
Receptet tog jag ifrån min mormors bakpärm. Jag lyckas alltid med den här sockerkakan den blir så luftig, saftig och så god.
 
Knepet med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt luftigt och vända ner mjölet försiktigt. Häll aldrig ner varmt smör i smeten för då är risken att bakpulvret dör och kakan jäser inte.
 
En annan sak att tänka på är att röra runt ordentligt så bakpulvret fördelas för annars så kan kakan spricka eller inte jäsas.
 
Om man vill kan man ha citronglasyr på. Pressa ut saften från en citron och rör ner 1,5 dl florsocker.
Om man vill ha en friskare smak så kan man riva ner lite citronskal i sockerkakssmeten.
 
SOCKERKAKA
 
3 ägg
2 1/2 dl socker
50 g smör
1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
 
Smör och mannagryn till formen
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Smält smöret och låt svalna.
Rör ner i smeten.
Sila ner mjölet, vaniljsockret och bakpulvret.
Häll i grädden sist och rör om.
 
Smöra och bröa en form och grädda 40 min i 175 grader.
 

Inlägget har 1 kommentarer

Kexchoklad cheesecakebars

27 Mars, 2014 - 18:53 / Cheesecake

 
Jag trodde först att kexchokladen skulle bli degiga efter att varit i ugnen men det blev det faktiskt inte. Visst det blev inte lika knaprigt men efter att varit i frysen ett tag blev det riktigt bra.
 
I botten är det en digestivebotten med smör och socker, sedan tog jag på kexchokladen.
Chokladcheesecaken är jättelätt, man tar bara i ingredinserna i en bunke och rör om. Klart!
 
På cheesecaken är det en chokladtryffel med kexchoklad i och på toppen ännu mer kexchoklad och nougat.
 
Cheesecaken blev väldigt mäktig så det räcker faktiskt med en liten bit. Tänk på att förvara cheesecaken i frysen. Ta upp den en stund innan. Man kan hoppa över den mörka chokladtryffeln om man tycker det blir för mycket. 
 

KEXCHOKLAD CHEESECAKE BARS
ca 10 st små bars eller en 20 cm form
 
DIGESTIVEBOTTEN
 
150 g digistivekex
50 g smör
2 tsk socker
 
400 g kexchoklad
 
CHOKLADCHEESECAKE
 
400 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
80 g mörkt choklad
50 g nougat
2 ägg
 
KEXCHOKLADTRYFFEL
150 g mörkt choklad
1 msk smör
1 dl grädde
50 g kexchoklad
 
DEKORATION
ev. mer kexchoklad
smält nougat
 
 GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret. och sockret Tryck ut i en form.
 
Lägg på kexchoklad.
 
 Smält chokladen och nougaten tillsammans
Rör ihop philadelphiaost, socker, ägg, vaniljsocker och till sist den smälta chokladen.
Grädda ca 40 min 175 grader. När stickan är torr så är den klar.
In i frysen 1 timme.
 
Ta fram en kastrull till tryffeln. Smält chokladen tillsammans med smöret och grädden.
Låt svalna helt.
Lägg i krossade kexchoklad och rör om.
 
Häll över ett lager tryffel på kexchokladen. Låt stå i frys minst 1 h.
Skär ut önskade bitar och strö ev. över med kexchoklad och smält nougat
 

Inlägget har 61 kommentarer

Kladdkaka med chokladtryffel

22 Mars, 2014 - 18:33 / Efterrätter

 
 
Vilken helt fantastisk dag, jag och min familj har spenderat dagen ute  i skogen tillsammans med vårblommorna och fågelkvittret.
 
Skogen får mig släppa alla måsten, jag hör bara susen i träden och mina fotsteg.
 
Vi hade med oss en god picknick med nybryggt kaffe, några ostmackor och en frisk fruktsallad. Kaffe och fika smakar så mycket bättre i skogen.
 
När jag kom hem var jag full med härlig energi och ställde mig direkt i köket och bakade en kladdkaka med en krämig chokladtryffel. På toppen så tog jag på några goda chokladsnäckor. Mycket choklad och rätt mäktigt, men vad gör det?!
 
KLADDKAKA
 
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
en nypa salt
 
CHOKLADTRYFFEL
1 msk smör
180 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
 
DEKORATION
10 st chokladsnäckor
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret. Låt svalna.
Knäck i äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan tillsammans med ägg och smörblandningen.
In i ugnen 175 grader ca.15 min. Den ska vara kladdig i mitten.
Låt den svalna och sedan in med den i frysen.
 
Smält choklad med grädde och smör till tryffeln.
Låt svalna helt innan du häller på den på kladdkakan.
Häll sedan över och låt stå i kyl ett par timmar.
Dekorera med chokladsnäckor.

Inlägget har 3 kommentarer

Kycklingwrap med sweet chili och grönsaker

20 Mars, 2014 - 18:57 / Mat

 

I vår familj så grillar vi minst 3 gånger i veckan nu när snön är borta och våren börjar komma. Maten blir så otroligt mycket godare när man lägger på det på grillen och dessutom är det så roligt att laborera fram olika recept.
 
Ibland känner jag mig som Fredrik i solsidan, ni vet när han står ute mitt i natten och grillar haha. Men grillning är faktiskt beroende framkallande.
 
En favorit här hemma är kycklingwrap med sweet chili philadelphia och krispiga grönsaker.
Till wrapen serverar jag ljuvliga zucchini pommes. Jag lägger först på aluminumfolie på grillen, lägger på zucchinin, häller på olivolja och strör öve havssalt. Låt grilla i några minuter sen är det klart!
 
Jag lindade i bröden i smörgåspapper och snurrade runt ett snöre runt därför att min 3 åriga son kan då hålla sin wrap själv och dessutom ser det lite finare ut. Perfekt till picknicken eller hur? Till efterrätt åt vi jordgubbar perfekt efter en mäktig måltid.
 
 
KYCKLINGWRAP
(4 pers)
 
4 st stora tortillabröd
500 kycklinginnerfilé
 
KYCKLINGMARINAD
0,5 dl tomatpure
0,5 dl farinsocker eller honung
0,5 dl soya
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk liqued smoke
1/2 citron (skalet)
svartpeppar
havssalt
 
ZUCCHINI POMMES
1 st zucchini
olivolja
flingsalt
 
1 burk sweet chili philadelphiaost (200 g)
2 tomater
några salladsblad
1 rödlök
1/2 gurka
 
GÖR SÅHÄR
Tänd på grillen.
Blanda ihop alla ingredinser till kycklingmarianden. Blanda i kycklingen.
Stek kycklingen på grillen tills den är genomstekt.
Bre på ett lager sweet chili Philadelphiaost på tortillan. Lägg på kycklingen, skivade tomater, sallad, rödlök och gurka.
 
Lägg på aluminumfolie på grillen. Lägg på skivade zucchinibitar, häll på olivolja och strö på havssalt. (Jag snålar inte) Låt steka i ca 1-2 minuter.
 
 
 

Inlägget har 2 kommentarer

Saftig limekaka med björnbärsfrosting

19 Mars, 2014 - 17:08 / Tårtor

 
 
Här har vi en luftig limekaka med en frisk och söt björnbärsfrosting.
Den här saftiga kakan är både syrlig och söt. Dessutom går den att variera i citrusfrukter, så föredrar du hellre apelsin eller citron så fungerar även det utmärkt även om just lime faktiskt är jättegott.
 
Jag har en björnbärs essens i min frosting för annars blir smaken rätt lam och smakar inte så mycket. Björnbär har en smak som påminner om hallon fast mildare.
 
Men när man tillsätter lite essens blir det otroligt gott. Jag köper mina essenser hos Strössel och annat och jag har aldrig blivit besviken.
Om man inte har essens kan man tillsätta lite björnsafts saft eller lite pressade hallon..
 
 
 
LIMEKAKA
 
3 ägg
3 dl socker
125 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
skal från 2 lime
 
BJÖRNBÄRFROSTNG
 
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 dl björnbärskräm
1 tsk eller mer björnbärsessens
2 msk marsanpulver
 
GÖR SÅHÄR
 
Börja med limekakan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör i.
Tillsätt mjöl, bakpulver och rivet limeskal.
Sätt kakan nederst i ugnen och grädda ca 40 min.
Låt svalna.
 
Vi fortsätter med frostingen.
Vispa upp grädden hårt.
Ta fram en annan bunke och vispa upp philadelphiaost, florsocker, essens, marsanpulver och björnbärskräm.
Vänd ner grädden.
 
Skär limekakan i tre delar. Fördela frostingen på varje lager. Spackla tårtan med frosting runt hela tårtan.
Dra en sked på sidorna för mönster.
 
Dekorera med blommor och björnbär.
 
 
 
 
 
 

Inlägget har 2 kommentarer

Recept med dulce deche

16 Mars, 2014 - 13:07 / Allmänt

 


 
Temaveckan är slut och jag har tagit fram fantastiska recept med dulce de leche, det har ju blivit ett par genom åren.
Jag kan ju erkänna att jag har blivit lite smått beroende.
Nedan så hittar du recept med dulce de leche. Hoppas något faller er i smaken.
Ha en underbar dag!
 
Salt chokladpaj
Oreo banoffeepaj
Kladdkaka med halloncheesecake
Apple caramel trifle
Hemmagjorda twix
Browniekakor
Banoffee cupcakes
No bake chokladcheesecake med dulce de leche
Chokladfondant med kola
Banan kolacheesecake
Kola semlor
Snickerstårta
Hasselnötscupcakes med kola
Twix icecream bars
 

Inlägget har 5 kommentarer

Salt chokladpaj

15 Mars, 2014 - 11:01 / Pajer

 
 
Jag är ofta inne på Pinterest och kollar runt bland bakverk från hela världen, en bild fastnade jag för och var en chokladpaj med flingsalt på.
Det såg så otroligt gott ut så jag testade lite olika recept och tillslut blev det den här godbiten.
 
Som jag har sagt tidigare så är dulce de leche, salt och choklad en superhit tillsammans.
 
Pajen är väldigt mäktig och det räcker med en liten bit. Det är gott med en klick grädde till eller lite vaniljglass.
 
Resultatet blev en krispig chokladbotten med dulce de leche, chokladganache och flingsalt på toppen.
 
 
CHOKLADBOTTEN
 
200 g ballerinakakor
75 g smör
 
DULCE DE LECHE FYLLNING
1,5 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
50 g smör
3 msk strösocker (kan uteslutas)
 
CHOKLADGANACHE
1 dl grädde
120 g mörkt choklad
1 msk smör
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och krossa kexen. 
Blanda tillsammans och tryck ut i en 20 cm form eller två små 8 cm. Låt stå kallt
 
Koka dulce de leche fyllningen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och låt det koka upp. Låt svalna.
 
Koka upp chokladganachen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och det låt svalna.
 
Häll först på dulce de leche fyllningen och sedan chokladganachen. Stå kallt minst 1 timme i frys.
 
Ta upp pajen en stund innan. Servera med en klick grädde till.
 
 
 

Inlägget har 5 kommentarer

Oreo banoffee paj

14 Mars, 2014 - 12:01 / Pajer

 
 
 
 Har jag snöat in på dulce de leche? Hmmm en aning. Men alltså det är ju så nedrans gott!
Den här temaveckan med dulce de leche har varit fantastisk roligt och givande.
Det har varit mycket smakprovning , nja... lika bra att ta en tugga till för att vara på den säkra sidan host host...
 
 Banoffeepaj är nog den absolut godaste pajen, både knaprig, söt kola, fräscha bananer och fluffig grädde-.
 
Jag bytte ut digistivekexen mot oreokex och resultatet blev supergott, om inte godare än vanlig banoffee paj säger en äkta chokladälskare. Kombinationen av grädde, kola, choklad och banan är helt oemotståndlig.
 
 
Dessutom går den pajen väldigt fort att göra. Du krossar oreokexen, brer på ett lager färdig kola, lägger på skivad banan och uppvispad grädde.
 
Det har receptet blev till 4 stycken minipajer (8 cm) eller en stor (20 cm form)
 
 
 
 OREO BANOFFEEPAJ
 
120g oreokex (2 paket)
50 g smält smör
 
1 burk dulce de leche
1 banan
3 dl grädde
20 g mörkt choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret.
Krossa kexen och blanda med kexen.
Lägg i en form.
Låt stå i frys någon minut.
Bre på ett lager dulce de leche.
Vispa upp grädden och klicka på.
Riv på mörkt choklad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inlägget har 17 kommentarer

Kladdkaka med dulce de leche och halloncheesecake

13 Mars, 2014 - 16:26 / Cheesecake

 
En kladdkaka ska vara riktigt kladdig och nästan rinnande enligt mig. Inte sådär torr och tråkig, hellre för kladdig än för torr.
 
I den här kladdkakan har jag tillsatt dulce de leche och flingsalt. Kola, choklad och hallon vad kan gå fel?
 
Jag har toppat min kladdkaka med en syrlig halloncheesecake. Cheesecake är så krämigt och lite syrligt och passar perfekt till efterrätten och tillsammans med bär blir det oemotståndlig
 
På toppen av tårtan har jag ringlat vit choklad, krossat våffelkex och lagt på färska bär och blommor.
Nu kan våren komma på riktigt!
 
 
 
 
KLADDKAKA
 
200 g smält smör
4 ägg
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
4 dl socker
3 dl mjöl
 
1/2 burk dulce de leche
1 tsk havssalt
 
HALLONCHEESECAKE
 
2 dl grädde
100 g philadelpiaost
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
200 g hallon
4 stycken gelatinblad
 
DEKORATION
 
jordgubbar
hallon
blåbär
våffelkex
ca. 80 g vit choklad
blommor
myntablad
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret. Låt svalna.
Knäck i äggen.
Blanda de torra ingredinserna och blanda sedan tillsammans med ägg och smörblandningen.
Klicka i dulce de leche och strö över lite flingsalt.
In i ugnen 175 grader ca. 30 min. Den ska vara kladdig i mitten.
Låt den svalna och in med den i frysen.
 
Halloncheesecake
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa upp grädden till det blir spår i den. Vispa i philadelphiaost, äggulor och vaniljsocker
Koka upp hallonen med sockret. Sila bort kärnorna och häll i grytan igen. Krama ur gelatinbladen och låt bladen smälta. Häll sedan i gräddblandningen.
Rör runt och låt stå i kyl 1-2 timme. Häll sedan på cheesecaken på kladdkakan. Låt stelna i kylskåp ca 3 timmar
 
Sen är det dags att dekorera tårtan. Smält chokladen och ringla över tårtan med en gaffel. Krossa våffelkex och strö på.
Dekorera med bär, blommor och blad.

Inlägget har 13 kommentarer

Underbara dulce de leche

12 Mars, 2014 - 19:08 / Efterrätter

 
 
 Dulce de leche är en är en latinamerikansk, söt, mjölkbaserad kräm. Du kan använda den din tårta, i din cheesecake eller varför inte baka den klassiska bananoffee pajen (min favoritpaj)?
 
Jag använder mig av Pampas delis ljuvliga dulce de leche. Den är helt annorlunda från andra dulce de leche, den ger en helt annan smak och konsistens . Dessutom är den färdigkokt så den behöver inte kokas i flera timmar.
 
Pampas delis dulce de leche innehåller nästan 80% färsk mjölk och bara 16 procent socker. Sötad kondenserad mjölk innehåller betydligt mer tillsatt socker och mindre mjölk.
 
Några goda smakkombitioner med dulce de leche och salt. Saltet bryter det söta och det blir himmelskt gott. Kommer ni ihåg brownieskakorna? To die for!
 
Även apelsin och dulce de leche är supergott, äpple, banan exempelvis.
 
 
 

Inlägget har 0 kommentarer

Apple caramel trifle

11 Mars, 2014 - 18:30 / Efterrätter

 
 
 
Idag har det varit bland det bästa dagarna på länge. Jag har fyllt på med massa sol, harmoni och härliga
skratt. Tänk att igår hade vi över 18 grader i Kristianstad, helt otroligt!
 
Min mormor och morfar bor i en stuga i Blekinge 200 meter ner till havet. Där finner jag alltid ro och mår helt fantastiskt!
Jag stod för efterrätten efter mormors underbara köttgryta.
Det blev en trifle med fräscha äpplen, söt dulce de leche med ett knaprigt crunch och en mjuk och
len vispgrädde.
 
Äpple och dulce de leche passar perfekt ihop. Kolan blev inte lika söt för de syrliga äpplebitarna. Min mormor frågade efter receptet så här kommer det!
 
 
STEKTA ÄPPLEN
2 st äpplen
1 tsk vatten
1 tsk socker
1 tsk kanel
1 tsk sirap
 
+
2 dl vispgrädde
1/2 burk dulce de leche
 
CRUNCH
1,5 dl rörsocker
1/2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
 
GÖR SÅHÄR
 
Vispa upp vispgrädden.
 
Blanda alla ingredinser till cruncet i en bunke. Sen rosta i ugnen i 15 minuter.
 
Stek äppelena med vatten, kanel, sirap och socker i 2 min ungefär.
 
Ta fram glas och varva vispgrädde, dulche de leche, äppeln och crunchet.
 
 
 

Inlägget har 5 kommentarer

Hemmagjorda kitkat och twix

10 Mars, 2014 - 19:30 / Godis och Praliner

 

Jag kommer att ha en temavecka på bloggen igen och den här gången är temat dulce de leche.
 
Dulce de leche är en kondenserad mjölk som har kokat ungefär i 3 timmar. Jag använder mig av Pampas delis underbara dulce de leche. Du kan beställa den på nätet eller så kan du fråga din icabutik om dem har just pampas delis underbara kola.
 
Dulche de Leche är en gammal och väldigt älskad tradition i Argentina. Detta utsökta livsmedel, som beskrivas  som en mjölkbaserad kräm med djup och härlig kolasmak. Pampas delis dulce de leche består av 77 % färsk mjölk.
 
 Jag använder mig av dulce de leche baking som har en tjockare konsistens och därför passar perfekt till bakning och desserter. Man kan använda den i tårtor, cheesecakes brownies mm.
 
Först ut är utsökta kitkatgodis och twix. Du har ditt godis på minuten och det blir garanterat populärt hos både vuxna och barn.
 
 
KITKAT
ca 10 st
 
1 paket vaniljwafers
100 nougat
100 g mörkt choklad
 
TWIX
ca 10 st
 
1 paket vaniljwafers eller chokladwafers
1 burk dulce de leche pampas deli
100 g nougat
100 g mörkt choklad
 
 
GÖR SÅHÄR
Lägg ut vaniljwafers på en bricka. Smält chokladen.
Bre på ett lager choklad och lägg på ett kex till. Doppa sedan allt i chokladen.
Sätt in dem i frys minst 5 min.
 
Lägg ut vaniljwafers på en bricka. Smält chokladen. (Både nougaten och den mörka chokladen)
Kör din dulce de leche i micron 10 sekunder så blir den lite lösare och blir då lättare att bre på.
Lägg på ett tunt lager dulce de leche på vanilj eller chokladkexen. Doppa twixen i chokladen och låt stå i frysen minst 5 min.

 

 

Inlägget har 11 kommentarer

Lyxiga amerikanska hamburgare

07 Mars, 2014 - 17:35 / Mat

 
 
 
Hamburgare är god mat för hela familjen! Perfekt att grilla på sommaren, eller att steka när vädret inte är grillvänligt.
 
Här har vi hemmagjorda hamburgare med en karamelliserad röd lök, tomat, ost, dressing och ett knaprigt bacon på toppen.
 
Hemligheten med att få till en perfekt hamburgare som inte går sönder är att köttfärsen får stå med salt ett par timmar i kylen innan den ska stekas. Saltet binder köttfärsen och det blir mycket lättare att forma sina hamburgare.
 
När jag bakar bröd använder jag alltid vetemjöl special,  brödet blir så mycket mer luftigare och godare.
 
Hamburgaredressingen är verkligen supergod och den är så enkel att göra. Bostongurka, majonnäs, chilisås, salt och cream fraiche.
 
 
HAMBURGAREBRÖD
ca 10 st
 
50 g jäst
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl special
 
1 ägg
sesamfrön
 
HAMBURGARE
500 g nötfärs
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
 
HAMBURGAREDRESSING
1 dl bostongurka
1/2 dl majonnäs
3 msk chilisås
1 dl cream fraiche
nypa salt
 
KARAMILLISERAD LÖK
1 röd lök
1 tsk olivolja
1 tsk socker
1 tsk rödvinsväger
 
SNACKS
1 paket bacon
10 skivor ost
3 tomater
några salladsblad
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Hamburgarebrödet
 
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölk och smör på spisen till 37 grader.
Häll i bunken. Rör om.
Tillsätt nästan allt mjöl. Knåda 5 min eller i hushållsmaskin.
Jäs 30 min.
Rulla ca 8-10 bullar. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Sätt ugnen på 250 grader
Jäs 20 min.
Pensla på ägg och strö över sesamfrön.
 
Grädda 8-10 min.
 
Hamburgare
Rör nötfärs och salt tillsammans. Låt stå i kyl 3 timmar.
Forma och platta hamburgare och stek ca 2 min på varje sida.
 
Lök
Skiva rödlök och stek tillsammans med oljan i 1 min.
Tillsätt socker och vinäger och stek i 2 min till.
 
bacon
Lägg ut baconskivorna på en plåt. Stek i ugnen 200 grader ca 10 min.
 
hamburgaredressing
Blanda cream fraiche, salt, hackade bostongurkor, majonnäs och chilisås.
 
montering
Lägg på hamburgaredressing på brödet och på med ett salladsblad. Lägg på en hamburgare och lägg på en skiva ost.
Lägg även på löken, mer hamburgaredressing, skivade tomater och bacon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inlägget har 1 kommentarer

Hemmagjord 88an glasstårta

04 Mars, 2014 - 11:31 / Glass


88an är en gammal goding som har hängt med länge på marknaden. Jag bara älskar den här glassen med de knapriga nötterna med vanilj och chokladglass.
 
Jag gjorde mig en egen 88 glass med en len vanilj och chokladglass. Det bästa med det här receptet är att du inte behöver någon glassmaskin och den blir lika krämig för det.
 
På toppen så är det smält nougat och en knäckig nötkrokant dvs. krispiga nötter som är rostade i en stekpanna tillsammans med sirap och socker.
 
Smakar det som 88an glass då? Svar ja, om inte godare!
 
 
VANILJGLASS
 (fyrkantig form 23*10 cm)
 
3 äggulor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker eller 1/2 vaniljstång
3 dl grädde
 
CHOKLADGLASS
 3 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
50 g mörkt choklad
 
CHOKLADÖVERDRAG
100 g nougat
 
NÖTKROKANT
1 dl socker
3 msk vatten
1 msk ljus sirap
1 dl hackade hasselnötter
 
GÖR SÅHÄR
 
Vaniljglass
Vispa upp äggulor, socker, vaniljstång pösigt.
Vispa upp grädden för sig i en annan bunke. Rör ihop till en jämn smet
 
Chokladglass
Vispa upp äggulor, socker och vaniljsocker.
Vispa upp grädden för sig.
Rör ner allt tillsammans.
Smält chokladen och rör om.
 
Ta fram en form och varva vaniljglass och chokladglass.
Låt stå minst 6 timmar i frys.
Ta ut den ur formen.
Smält nougaten och häll på glassen.
 
Nötkrokant
Hacka nötterna.
Häll i socker och sirap i en stekpanna. Låt smälta till en kola aktig smet. Tillsätt nötterna. Häll till sist i vattnet. Men var försiktig det är väldigt varmt.
Häll ut på ett bakplåtspapper och låt svalna. Slå sönder med en hammare så har du en perfekt krokant.
Strö över din glass.
 
 

Inlägget har 14 kommentarer

White chocolate chip cookies with peanuts

27 Februari, 2014 - 13:45 / Kakor

 
 

Stora och goda hembakta kakor slår ju aldrig fel. Jag tycker kakorna ska vara krispiga på utsidan och härligt sega i mitten.

Kakorna är dessutom enkla att göra och du har dina kakor på under halvtimmen.

 

De här kakorna påminner om subway kakorna som man köper. Ni vet dem med vit choklad och macadamianötter? Jag bytte ut nötterna mot jordnötter och det blev väldans gott, jordnötter är ju rätt salta i sig så det passade ypperligt tillsammans med den söta chokladen.

 

 Om du inte gillar vit choklad går det utmärkt att byta ut den mot mjölkchoklad eller mörkt choklad.

 

Receptet är från Donna Hay fast med lite justeringar, vilken kvinna! Tack!

 

 

WHITE CHOCOLATE CHIP COOKIES WITH PEANUTS

(ca 20 stora eller 30 små)

 

150 g rumstemperat smör

175 g farinsocker

165 strösocker

225 g vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 ägg

125 g hackad vit choklad

75 g jordnötter

2 msk vaniljsocker

 

GÖR SÅHÄR

 

Sätt ugnen på 160 grader.

Vispa upp smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt.

Tillsätt ägget och vispa lite till.

Tillsätt mjölet, hackad vit choklad och jordnötter/macademianötter

Rulla en boll 1 tsk, lägg på plåten och platta till.

Grädda ca 15 min. De ska vara en aning bruna. Håll uppkik så de inte blir för hårda.

Låt svalna.

 
 
 

Inlägget har 7 kommentarer

Himmelska kladdkakebullar

25 Februari, 2014 - 11:48 / Bullar

 
 
 
 
 

När jag tänker på bullar så tänker jag på min barndom, när jag fick vara med och baka tillsammans med min mamma.

Mina bästa tips för att få bullarna saftiga är att använda rumstempererat smör istället för att smälta det, använd vetemjöl special så bullarna blir luftiga och knåda degen 10 minuter extra innan det ska jäsa.

Här har vi luftiga vaniljbullar med en kladdkakefyllning som är doppade i socker. I kladdkakefyllningen är det även extra smör och socker för att få bullarna ännu saftigare. Vem kan motstå en varm vaniljbulle tillsammans med ett glas kall mjölk? Inte jag i alla fall!

Resultat blev väldigt gott, pricken över iet är när bullarna doppas i socker.

Det man får tänka på är att bre ut ett tunt lager kladdkakesmet för annars så flyter smeten ut. Det bästa är att ha bullarna i en pappersform. Om man vill ha mindre socker kan man hoppa över sockret som strös över smöret. 

 

KLADDKAKE BULLAR

 

50 g jäst

5 dl mjölk

125 g smör

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

Ca 15 dl vetemjöl special

½ tsk salt

 

FYLLNING

100 g smör

0,5-2 dl socker

1 ½ dl mjöl

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

2 ägg

 

+

2 dl socker

80g smör

 

Pensling

1 ägg

 

SOCKERTOPPING

50 g smält smör

2 dl socker

 

GÖR SÅHÄR

 

Värm upp mjölken till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.

Klicka i smöret.

Häll i 13 dl mjöl och knåda 10 minuter eller kör i maskin.

Låt jäsa 30 min.

 

Kladdkakefyllning:

Smält 100 g smör till fyllningen och låt svalna. Knäck i äggen i smöret. Mät upp de torra ingredienserna. Vänd ner.

 

Kavla ut degen tillsammans med lite till mjöl. Kavla ut degen och bre på ett lager smör (80 g), strö över socker och ett lager kladdkakefyllningen.

 

Skär ut två stycken fyrkanter, lägg dem på varandra och skär remsor.

Ta tag änderna och rulla åt varsitt håll. Tryck fast ändan in under bullen. Låt jäsa under handduk i 20 minuter.

Pensla på ägg.

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

Låt bullarna vila under duk i 10 min.

 

Smält smöret och doppa bullarna i socker

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Inlägget har 20 kommentarer

Salted caramel brownie cookies

19 Februari, 2014 - 13:44 / Kakor


 Idag är det en regnig februaridag och det är alltid lika svårt att veta vad man ska hitta på när man har småbarn. Då ringde jag och bjöd hem min barndomskompis och hennes dotter.
Självklart måste man baka något så man har något gott att bjuda på till kaffet.

Det går väldigt snabbt att göra dem, perfekt att slänga ihop när man får oväntat besök.
 
Idag blev det karamell brownies med havssalt. De är härligt sega och smakar ungefär som kladdkaka fast lite mer vuxensmak.
 
Om man tycker det är för sött med kola är det jättegott med en vanlig smörkräm eller en klick grädde. Jag strödde över havssalt efter kakorna hade gräddats. Havssaltet bryter av det söta och chokladsmaken träder fram extra mycket.
 
Receptet tog jag ifrån bakdrottningen Donna Hay. Jag brukar vara inne på hennes hemsida ett par gånger i veckan och inspireras av hennes vackra skapelser.
 
 
 
 SALTADE BROWNIES KAKOR
(ca 20 st)
350 g mörkt choklad
40 g smör
2 ägg
150 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
35 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
 
DEKORATION
2 dl dulce de leche
0,5 havssalt
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält chokladen i en kastrull på svag värme tillsammans med smöret. Ställ åt sidan
Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker i ca.10 min.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Häll sist ner chokladen.
 
Låt stå i kylen i 10 min.
 
Klicka ut en matsked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 8-10 min. Det ska vara mjuka när du tar ut dem. Låt dem vila 10 min på plåten.
 
Lägg en på en liten klick dulce de leche på varje kaka.
 
 
 

Inlägget har 10 kommentarer

Smaksatt salt med chili-lime och rosmarin-citron

18 Februari, 2014 - 14:55 / Mat

 
 
Matlagning ligger mig värmt om hjärtat, med färska och spännande råvaror är det riktigt roligt att göra mat.
 
De flesta ört och blad kryddorna passar till att smaksätta salt med som rivet torkat citron- eller limeskal.
 
Mixa havssaltet med kryddorna, häll ut på bakplåtspapper, låt det torka i 5-6 timmar eller över natten och förvara i en burk. Saltet håller ungefär i en månad.
 
Strö över saltet på din foccaccia, i dina smakrika grytor eller när du grillar. När man gör på detta vis så kommer smakerna fram så mycket mer, saltet gör så smakerna förhöjs och blir välsmakande.
 
I mina burkar är det chili och lime, rosmarin och citron och i den sista burken är det bara citron och salt.
 
Tänk dig en grillad torsk med citronsalt på, jag blir bara hungrig bara på tanken!
 
 
CHILI OCH LIME SALT
100 g havssalt
1/2 chili
1 st lime, skalet
 
CITRONSALT
100 g havssalt
2 st citroner, skalet
 
ROSMARIN
100g havssalt
1 st citron, skalet
2 kvistar rosmarin
 
GÖR SÅHÄR
Mixa i en matberedare varje sort för sig. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt torka minst 5 timmar.
Förvara  i en burk.

Inlägget har 1 kommentarer

Pavlova med hallonkompott och fluffig grädde

12 Februari, 2014 - 12:36 / Efterrätter


På fredag är det dags för alla hjärtans dag igen. Kärleken ska firas, här firar vi med extra god mat och lyxig efterrätt. Ibland kan alla hjärtans dag bli lite väl för gulligt med alla hjärtan och nallar men den här godingen tycker jag blev lagom söt.
 
 Pavlovan går utmärkt att göra dagen innan, jag hade min maräng i ugnen över natten så dagen efter var det bara att montera den.
 
Pavlova kommer från Australien och är en sorts maräng, krispig på utsidan och härligt seg inuti.
 
Här har vi en pavlova med en fräsch bärkompott, fluffig grädde och rosblad på toppen.
 
 
 Om du ska äta rosbladen så måste du vara försiktig, ta reda på om rosorna är besprutade.
 
PAVLOVA
 4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vinäger
2 tsk maizena
 
HALLONKOMPOTT
200 g hallon
2 msk gelesocker eller 2 gelatinblad
1 tsk vatten
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker (eller mer om du vill ha den sötare)
 
DEKORATION
2 msk florsocker
3 dl grädde
några rosor
 
GÖR SÅHÄR
 Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en blank maräng.
Vispa ner maizena och vinäger.
Spritsa ut 3 eller 4 stycken bottnar.
Grädda 1 timme i ugnen längst nere i ugnen.
 
Stäng av ugnen och låt pavlovan vara där ett par timmar eller över natten.
 
Koka upp bären, vattnet, vaniljsockret, sockret och gelesockret. Koka upp några minuter. Ställ i kylen och låt den svalna helt innan du lägger på den på din tårta.
 
Lägg på en marängbotten på ett fat. Lägg på ett tunt lager hallonkompott och lägg på vispad grädde. Fortsätt varva marängbottnar, hallonkompott och vispad grädde.
 
Spritsa ut lite grädde på toppen, strö över lite rosblad och pudra på lite florsocker.

Inlägget har 6 kommentarer




Arkiv



Kategorier